Jungle overleefd!!!
Door: Liselot
06 Maart 2007 | Ecuador, Quito
Hallo lieve mensen!
Ja..... waar zal ik beginnen? Slechts 4 dagen in de jungle en alweer zoveel te vertellen! Nou, we zijn die donderdagnacht om 23.30 u. vanuit Quito vertrokken richting de jungle. Een busrit van ongeveer 7 uur. Heerlijk geslapen en toen ik m´n ogen opende en het gordijntje open deed, was ik in een compleet andere wereld. Wat een schitterende natuur!
Aangekomen in Lago Agrio (een stadje vlakbij de jungle) stond er een geweldig ontbijt op ons te wachten. Met volle buik moesten we nog ongeveer 3 uur in een busje naar de rivier aan de rand van de jungle om vervolgens met een kano naar de plaats te varen waar we de eerste nacht zouden slapen.
In de rivier leven allerlei beesten zoals piranyas, zoetwaterdolfijnen, slangen, schildpadden, kaaimannen, verschillende soorten vissen en uiteraard nog veel meer! Nadat de gids ons vertelde welke dieren er allemaal in de rivier leven, nam hij een duik en de mannen van onze groep volgden zijn voorbeeld. Ik stond erbij en keek ernaar.
Onze ervaren reisgids wist ons van alles te vertellen over de dieren (vooral vogels) die we onderweg tegenkwamen.
We hebben apen gezien, papagaaien, tucans en nog veel meer soorten vogels waarvan ik de naam alweer vergeten ben. Maar dat ze kleurrijk zijn, dat kan ik jullie wel vertellen.
Aangekomen op de plaats van bestemming werd er voor ons een heerlijke lunch voorbereid. Met de weinige middelen die ze hebben, wisten ze onze elke keer weer te verrassen met de meest fantastische maaltijden. Echt ongelofelijk! We hebben geen van allen last gehad van diaree of wat dan ook.
Ondanks dat ik eigenlijk nog maar net hersteld was van m´n ziek zijn, heb ik werkelijk nergens last van gehad.
Met het weer hebben we iets minder geluk gehad want het heeft echt veel geregend. Maar toch kon dat de pret niet drukken. ´k Heb zelfs van de regenbui gebruik gemaakt om me te ¨douchen¨. Bikini aan en in de regen gaan staan totdat je schoon bent. Geweldig toch? Helaas regende het niet hard genoeg en moest ik me uiteindelijk toch nog in de rivier wassen tussen de piranyas en al die andere beesten. Huh..... doodeng!!! Toch ga ik m´n angsten niet uit de weg en daar ben ik eigenlijk best trots op.
We sliepen met z´n allen (7 personen) in een hutje op palen waarvan het dak lekte. Toen het zo begon te regenen werd er een zeil over het dak gelegd maar helaas was ons tentje al gedeeltelijk nat geworden.
Heel irritant als alles vochtig is maar ja, je doet er niets aan. Dus...... accepteren en er het beste van maken.
´t Is grappig om te zien hoe zo´n groep steeds hechter wordt. Op het begin is het een beetje aftasten maar als eenmaal het ijs gebroken is dan gaat iedereen los. Scheten, boeren, over poep praten....... het kon allemaal. De tweede dag heb ik zelfs samen met Brian (een van de jongens) zitten poepen en het over van alles en nog wat gehad. Vreemd hè, maar in de jungle gaat dat heel snel.
We zijn de tweede dag weer gaan varen richting onze 2e verblijfplaats. Super leuke lokatie! Aan het einde van de middag hebben we piranyas gevist. ´k Was blij dat ik geen beet had want dan zou ik waarschijnlijk gaan gillen en daar heeft niemand wat aan. De groep had in totaal 3 piranyas aan de haak geslagen en da´s nie veul. Maar goed, we hadden in ieder geval iets en ik moet eerlijk zeggen..... piranyas smaken heerlijk!
Na het avondeten zijn Fennie en ik thuis gebleven en is de rest van de groep op kaaimannen-jacht gegaan. Het regende weer pijpenstelen en wij hadden het echt even helemaal gehad met die nattigheid. In Brazilië heb ik al zoveel kaaimannen gezien dus voor mij hoefde het niet persé.
Fennie en ik hebben lekker zitten kaarten en toen de groep terug kwam, hebben we met z´n allen het spel met de lepels gespeeld en kei veel lol gehad.
Ja, dit was echt zo´n avond waar je bij moet zijn geweest want die kun je niet omschrijven. Super gezellig!!! Midden in de jungle lachen gieren en brullen..... heerlijk!
Die nacht hebben we heerlijk geslapen want jaha...... we hadden een prive-cabaña en dus geen last van het gesnurk van anderen.
De volgende ochtend hebben we een wandeling door de jungle gemaakt en weer van alles gezien zoals spinnen, prachtige vlinders, mooie bomen (ook een soort wandelende boom)etc. De gids vertelde van alles over de gebruiken van indianen en welke producten ze allemaal uit de natuur halen om te overleven. Heel interessant allemaal. Dus ik zeg: Ga door! Vertel! Ik hang aan je lippen! Interessant! Boeiend! Boeiend! Boeiend! (Hans Teeuwen). Nee... zonder gein, het was echt interessant.
Verder hebben we nog in zo´n echte primitieve kano gevaren die bij één verkeerde beweging meteen omslaat. De bedoeling was om vogels te spotten maar ik ben meer bezig geweest om die kano de juiste kant op te krijgen dan dat ik vogels heb gezien. Toch weer een bijzondere ervaring. Op onze terugreis hebben we nog een stop gemaakt in een jungle-dorp waar ongeveer 100 mensen wonen en waar ze electriciteit en jawel...... coca cola verkopen! Het is zo ongelofelijk dat je werkelijk overal het merk coca cola tegenkomt, zelfs in de jungle!
De kinderen in dit dorp lopen al op 5 jarige leeftijd met de meest scherpe messen rond en je ziet dat de grotere broers en zusjes (van nog geen 6 jaar) voor de kleintjes zorgen. Heb veel mooie foto´s van kindjes gemaakt maar daar zullen jullie nog even op moeten wachten want ik zit al meer dan 3 uur achter de computer en ik moet nu echt m´n schone was op gaan halen anders is de wasserette straks dicht. Misschien vanavond nog foto´s en anders zo snel mogelijk.
Liefs + dikke zoenen XXX
Liefs + dikke zoenen XXX
07 Maart 2007 - 07:00
Eefje:
Wow Lot, dit klinkt echt super! Ben zo'n fan van jungle en water dat ik echt jaloers op je ben!!!
Ben erg benieuwd naar je foto's!
Ik ben vanaf 7 uur aan het werk want er zijn weer verkiezingen!!!!! Jawel, tot vannacht half 1 ongeveer, dus wordt een mega lange werkdag. Ach ja, verschil moet er zijn!
Dikke kus! -
Jet :
Zooo VET heee .!!! -
07 Maart 2007 - 13:55
Juud:
da's toch nie normaal, da's abnormaal..............da's niet te geleEEEEEUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUVVVVVVVVVVVVVVEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!! -
07 Maart 2007 - 14:02
Vincent:
Kom net terug van ommetje in 't bos. Lekker fris windje, de bomen zijn nog kaal, een eenzame merel fluit zijn eerste lenteliedje, narcisjes die verlegen hun gele koppie boven de grond uitsteken....
08 Maart 2007 - 21:49
Mama:
lievelot, omgeven door prachtige natuur en als nietig mensje overleven in de jungle, tussen dieren waarvan je maar niet weet wat ze gaan doen, je angsten overwinnen,'t is niet niks wat je allemaal meemaakt en wat je mij op het droge ook een beetje laat meemaken zodat ik mee kan genieten. en weer zo'n helder en levendig reisverslag, bedankt (3x)
opmerkelijk hè dat die kleine kinderen nog op een zo natuurlijke wijze omgaan met voor ons gevaarlijke attributen, ik heb daar een leuk boek over, de moeite waard om te lezen. want ik heb je toch goed begrepen? het is toch niet zo die dat die kleintjes al met messen rondlopen omdat het kleine crimineeltjes zijn? volgens mij is dat gewoon nog iets van dat natuurlijke wat wij als "deugdelijke en wel-opgevoede westerlingen" jammerlijk kwijt zijn. wie weet is dat wel waarom jou de natuur zo trekt.lieve dochter nog heel veel fijne dagen, in gedachten reis ik mee. heel en veel dikke kussen van mama Adios! -
10 Maart 2007 - 10:27
Juud:
wouw, die foto's............echt ongelofelijk............het is vandaag supermooi zonnig al, bloempjes en vogeltjes, heb mn ontbijtje buiten gegeten, wel met een trui aan, maar toch.............. -
16 Maart 2007 - 07:39
Rose:
Jeetje Lot, wat maak je een hoop positieve dingen mee. Ik vind het heerlijk om je verslagen te lezen en naar je foto's te kijken. Dankjewel voor al dat moois. -
16 Maart 2007 - 10:24
Paashaas:
Vergeet je mij ondanks al die avonturen niet? Het zijn maar simpele eitjes, maar wel speciaal voor jou verstopt! Zorg maar dat je op tijd terug bent...