Weer veel te vertellen!
Door: Liselot
16 Maart 2007 | Ecuador, Quito
Nou lieve mensen, het lijkt net alsof ik al maanden niets meer heb geschreven maar ´t is slecht iets meer dan een week geleden. Ondertussen hebben alweer zoveel meegemaakt!
Na de jungle zijn we 1 dag in Quito gebleven en de volgende dag zijn we met een hele club mensen (o.a. 3 mensen die we al van de jungle kenden) naar Latagunca gegaan. Vanuit Latacunga is het heel makkelijk om uitstapjes te maken naar de markt van Sasquisili, Lago ........ (ben de naam helaas vergeten) en Vulkaan Cotopaxi.
De eerste dag hebben we ´s ochtends rondgestruind over de markten van Sasquisili. Begonnen op de veemarkt waar we letterlijk huilend van terugkwamen. Mijn god, wat wordt er slecht met die beesten omgegaan!
Varkens worden aan hun staart meegesleept, kippen worden met hun poten aan elkaar vastgebonden (met meerdere tegelijk), schapen worden geschopt en vervoerd in de achterbak van een personenauto en bijna alle beesten worden meegesleurd d.m.v. een touw dat aan hun nek vastgemaakt is. Afschuwelijk om te zien hoe ze die arme beesten behandelen. Ik weet natuurlijk wel dat ze in deze landen heel anders met dieren omgaan maar wat ik op die veemarkt heb gezien, wil ik nooit meer meemaken. Echt afschuwelijk!
Daarentegen hebben we genoten van de kleurrijke fruitmarkt en de kraampjes met leuke ¨hebbedingetjes¨.
´s Middags zijn we naar het meer gegaan waarvan ik de naam ben vergeten. We moesten ongeveer een uur bergafwaards wandelen om bij het meer te komen. Voor de terugwandeling kon je een paardje huren. Fennie en ik hadden besloten om samen een paardje te delen en daar hadden we enorm spijt van. Wat een zware tocht!!! Na 5 minuten bergopwaards lopen was je al helemaal kapot. Iedereen dacht dat we een maaltijd zouden krijgen aan de oever van het meer maar toen bleek dat we die pas boven gingen krijgen. Nou reken maar dat het zwaar is om met een lege maag een steile berg op te klimmen!
Toen we eindelijk boven waren, stond er een heerlijke maaltijd voor ons klaar in een zeer primitief restaurantje. Moe maar voldaan zijn we terug gereden naar Latacunga.
De volgende dag meteen weer de volgende excursie, deze keer naar de Cotopaxi-vulkaan. Deze vulkaan ligt boven de 5000 m. dus de toppen zijn altijd bedekt met sneeuw en het is er bere koud. Ik was goed voorbereid want ik had 3 broeken aangetrokken en boven had ik 5 lagen waarvan 3 dikke truien. Op m´n hoofd had ik 3 mutsen die ik de dag daarvoor op de markt gekocht had. Mij maken ze niet koud dacht ik en ik heb het inderdaad niet koud gehad.
De klim naar (bijna) de top was enorm zwaar. Niet alleen omdat het steil is maar vooral ook omdat je zo ontzettend hoog zit! Je kunt bijna niet op adem komen omdat er gewoon weinig zuurstof is. Uiteindelijk hebben we tot 4600 m. geklommen, vlakbij de sneeuw. Als je wilde kon je nog hoger maar we vonden het goed genoeg zo.
Na 2 intensieve dagen van lange wandelingen en klimmen zijn we de volgende dag op het gemak naar Baños gegaan. We waren nog steeds met dezelfde groep (6 mensen); Pauline, Didi, Fennie en ik uit Nederland, Gareth uit New Castle (Engeland) en Brian uit Canada. Een leuke club mensen zoals ik eerder al zei. Toch is het best lastig om met zo´n grote groep te reizen want je moet ineens met 6 mensen rekening houden in plaats van 1. Uiteindelijk hebben we een leuk hostal gevonden waar iedereen blij mee was. Pfff... ´k had ´t effe helemaal gehad! Die avond hebben we weer het spel met de lepels gespeeld en daarna zijn we met z´n allen op stap gegaan. Was lang geleden dus ik had wel zin in een dansje. Heb de hele avond niets anders gedaan, heerlijk!
De volgende dag ben ik de stad een beetje gaan verkennen en heb ik het vooral even rustig aan gedaan. De stad ligt midden in een vallei omringd door prachtige bergen. Je hebt er een aantal schitterende watervallen en Baños staat bekend om z´n hot springs waar we uiteindelijk niet naartoe zijn gegaan.
We hebben wel mountainbikes gehuurd waarmee we een supermooie route hebben gefiets. Ik zal weer zo snel mogelijk de foto´s op de site zetten dan krijgen jullie een beetje een beeld.
Ecuador is een prachtig land met heel veel verschillende landschappen. Ze zeggen weleens dat je in Ecuador alles kunt vinden wat je Zuid-Amerika hebt aan natuur en dat is inderdaad waar.
Na Baños zijn we (nog steeds met dezelfde club + 2 anderen) naar Rio Bamba gegaan om de volgende dag om 07.00 uur op het dak van de trein naar ¨Nariz del Diablo¨ te reizen. We wilden er rond 06.00 uur zijn zodat we een goed plekje konden reserveren. Nou, we hadden een prima plek en we konden met z´n allen naast elkaar zitten. Het was een geweldige treinreis en ik heb echt genoten! De regen was vervelend maar dat mocht de pret niet drukken. Op een gegeven moment lag ik even bijna te slapen en werd ik bijna vliegend wakker geschud. Wat een geweld ineens! Bleek dat het treinstel waar wij op zaten ontspoord was. Sjeezus, wat een herrie maakte dat zeg! Ik schrok me kapot! Daarna zijn we nog 10 keer ontspoord en dat bleek wel vaker voor te komen hoorden we later.
Uiteindelijk hebben we 9 uur op die trein gezeten in plaats van 7 uur (wat al lang genoeg is). Je wordt er wel heel melig van moet ik zeggen want hoe later het werd hoe gekker we gingen doen. We hebben zelfs een ¨silent disco¨ georganiseerd met onze mp3-spelers. Dat wil zeggen dat je allemaal op je eigen muziek gaat dansen en dat ziet er dus niet uit want iedereen luistert naar andere muziek.
Ja, we hebben wel lol gehad zo met z´n allen, het duurde alleen net iets te lang. Want na die treinreis van ruim 9 uur moesten we ook nog eens 4 uur in een bus zitten om in Cuenca te komen!
Ja, het was een lange dag en we waren helemaal kapot toen we gisteren in Cuenca aankwamen. Gelukkig heb ik vannacht heel goed geslapen dus m´n batterijen zijn weer opgeladen. Vandaag heb ik samen met Julia (een leuke Hollandse meid) een beetje door Cuenca gestruind totdat het keihard begon te regenen. Prima weer om in een Internetcafé te zitten (ben hier ondertussen alweer langer dan 2 uur). Ga nu afsluiten want ´t is mooi genoeg geweest vind ik. Ben gelukkig weer bij met m´n reisverslag. Geniet ervan en vergeet zelf ook niet te genieten van het leven!
Liefs XXX
Liefs XXX
16 Maart 2007 - 08:37
Juud:
nog gemoond op de trein?? je verhalen zijn ongelofelijk........en dat terwijl wij hier al blij zijn met een piepklein zonnestraaltje, maar het gaat hier goedkomen, want de zomer komt!! ben erg fanatiek met de salsa en zouk, ben 3,4 keer per week te vinden in la vida, of voetisch, of in goirle, zoooooooooo leuk, en leer al veel mensen kennen. Straks weer met jou erbij!!! Nog een paar weekjes, hou vol en geniet, dikke kus -
16 Maart 2007 - 08:47
Barbara:
Lieve Lot,
Heerlijk die verhalen, Ecuador staat ook nog op mijn lijstje! Met ons is ook alles prima. Ik heb een nieuwe baan gevonden (in Nieuwegein) en ik ben net terug van een ski-vakantie met de meisjes (dat was natuurlijk dikke pret). Geniet ervan en tot snel! Bar x -
16 Maart 2007 - 15:28
Jet :
Heee lot , Bijna is t zover dan kan ik heerlijk in je armen vallen ...alhoewel ik heel goed snap dat je niet eens naar huis zou willen , wat een perfect en prachtig verhaal weer zoals gewoonlijk! ik geniet er elke keer van en droomde dat ik daar zat ipv hier ! Maar goed ik ga vanavacht( 04.00 aanrijden naar schiphol, en 07.00 Vliegen we ) lekker met joey samen naar Oostenrijk ( Gerlos ) ff lekker weekje skieen , kletsen , en gezellig doen . Joey en ik hebben er echt super veel zin in ! Maar ik verlang ook zeker naar de 30 ste !ik haal je op en blijf lekker bij je slapen . Maak er nog iets van deze laatste maand en dan zie ik je einde van de maand ! Dikke kus XXXXXXX -
18 Maart 2007 - 15:04
Mascha:
Liefste Lot,
Je hebt me een beetje meegenomen op vakantie!
Veel liefs,
Mascha -
19 Maart 2007 - 12:34
Marlon (The Black On:
Hey Lis,
Ik heb jou even vanuit mijn computer kunnen volgen. Hoorde gisteren dat je ons hier weer in het koud hebt gelaten. Geniet ervan, hopi sunchi. -
19 Maart 2007 - 21:14
Judith:
Hey Marlon!!!!!!!! -
19 Maart 2007 - 21:20
Judith:
drrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!! -
19 Maart 2007 - 22:31
Mama:
lievelot, en jij reist en reist maar door en ik zit hier maar, da's toch niet eerlijk hè. helemaal waar is dat niet hoor, want zitten doe ik niet zo vaak en ergens reis ik toch met je mee, want je neemt me gewoon mee, door je verrassende reisverslagen te lezen en je foto's te bekijken. soms word ook ik moe door wat jij allemaal meemaakt. 't is wel heel veel hè wat je allemaal beleeft? ik ben ook heel benieuwd wat dit alles voor jouw betekend heeft en wat de volgende stap voor jou zal worden, dat hoor ik wel als je weer terug bent, dat lijkt mij heel leuk om te horen. klopt het dat ik op laatste foto's iets op je gezicht gezien meen te hebben van verzadiging, een moeheid van zo is het wel genoeg? zoveel allemaal. of zijn dat mijn ideeën en denk ik dat? dat weet ik niet. ik ben met van alles bezig en dat vertel ik je wel als je thuis ben (als je het horen wilt).
lieve dochter ik wens je nog een fijne tijd toe, je hebt al zoveel gezien, maar je toetje wacht nog op je GALAPAGOS. ik heb daar een boek over gelezen met prachtige foto's daarin. dikke kus van mama. -
21 Maart 2007 - 15:25
Beer En Marian:
Lieve Lot,
nog dank voor je leuke kaart met de kip!
Zien met spanning uit naar je thuiskomst.
Hier alles o.k. behalve het weer.
Neem je de zon mee naar Nederland?
Goede reis terug, en tot de 30e.
liefs,
Beer en marin